Hier zijn ze dan, die geheime stukken uit 1963 over de gaswinning in Groningen

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Al jaren werd er naar gezocht: de geheime overeenkomst over de gaswinning uit 1963. Tot nu. Wat blijkt? De rol van de Staat is beduidend groter dan gedacht. En opzeggen kan zomaar niet. „De partijen zijn zo elkaars gevangene. ”De rol van de overheid in de gaswinning is beduidend groter dan tot nu toe werd gedacht." Tot die conclusie komt hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring van de Rijksuniversiteit Groningen na een eerste bestudering van de stukken. „De Staat zit er tot haar nek toe in”, zegt ook hoogleraar ondernemingsrecht Loes Lennarts van de Rijksuniversiteit Groningen.

Periode31-jan.-2018

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelHier zijn ze dan, die geheime stukken uit 1963 over de gaswinning in Groningen
  Media naam/outletDagblad van het Noorden
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum31/01/2018
  BeschrijvingAl jaren werd er naar gezocht: de geheime overeenkomst over de gaswinning uit 1963. Tot nu. Wat blijkt? De rol van de Staat is beduidend groter dan gedacht. En opzeggen kan zomaar niet. „De partijen zijn zo elkaars gevangene. ”De rol van de overheid in de gaswinning is beduidend groter dan tot nu toe werd gedacht." Tot die conclusie komt hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring van de Rijksuniversiteit Groningen na een eerste bestudering van de stukken. „De Staat zit er tot haar nek toe in”, zegt ook hoogleraar ondernemingsrecht Loes Lennarts van de Rijksuniversiteit Groningen.
  Producent / auteurMaaike Wind
  URLhttps://www.dvhn.nl/groningen/Hier-zijn-ze-dan-die-geheime-stukken-uit-1963-over-de-gaswinning-in-Groningen-22871481.html
  PersonenHerman Broring, Loes Lennarts