Hoe geloofwaardig zijn de coronaboetes nog na Grapperhaus’ bruiloft?

Pers / media: !!Expert CommentPopular

Description

Grapperhaus’ huwelijk houdt de gemoederen al dagen bezig. Boa’s klagen dat hun gezag op straat is aangetast, boze caféhouders mopperen dat zij duizenden euro’s boete krijgen, terwijl de minister vrijuit gaat. De ­advocaat van de zogenaamde ‘Schiedamse taartjeseters’ (die beboet werden omdat ze samen een gebakje aten) eist een generaal pardon voor alle ­coronaboetes. Die boetes zijn aanvechtbaar, vindt Adriaan Wierenga, specialist noodrecht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Niet omdat de minister nu ook in de fout is gegaan, maar omdat de regels op grond waarvan de boetes werden uitgedeeld onduidelijk en innerlijk tegenstrijdig waren.

Periode1-sep-2020

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelHoe geloofwaardig zijn de coronaboetes nog na Grapperhaus’ bruiloft?
  Media naam/outletde Volkskrant
  LandNetherlands
  Release datum01/09/2020
  BeschrijvingGrapperhaus’ huwelijk houdt de gemoederen al dagen bezig. Boa’s klagen dat hun gezag op straat is aangetast, boze caféhouders mopperen dat zij duizenden euro’s boete krijgen, terwijl de minister vrijuit gaat. De ­advocaat van de zogenaamde ‘Schiedamse taartjeseters’ (die beboet werden omdat ze samen een gebakje aten) eist een generaal pardon voor alle ­coronaboetes. Die boetes zijn aanvechtbaar, vindt Adriaan Wierenga, specialist noodrecht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Niet omdat de minister nu ook in de fout is gegaan, maar omdat de regels op grond waarvan de boetes werden uitgedeeld onduidelijk en innerlijk tegenstrijdig waren.
  Producent / auteurMac van Dinther
  URLhttps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-geloofwaardig-zijn-de-coronaboetes-nog-na-grapperhaus-bruiloft~b40ac794/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.rug.nl%2F
  PersonenAdriaan Wierenga