Humans of RUG: podcasts over de mensen achter de universiteit

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Wie zijn de mensen die een universiteit tot bloei brengen? Als je denkt aan de gezichten van een universiteit, zijn hoogleraren en studenten misschien de eerste mensen die in je opkomen. Maar er zijn zoveel meer mensen: pedellen, technici, studieadviseurs, secretaresses, en vele anderen. Zij brengen allemaal hun verhalen mee als ze aan de universiteit komen studeren en werken, en ze beleven samen nieuwe verhalen. Zonder hen zou de universiteit niet zijn wat ze is.

Humans of RUG is een (Engelstalige) podcastserie die met verschillende gasten de vele menselijke gezichten van een grote universiteit als de Rijksuniversiteit Groningen laat zien. De serie is ontwikkeld door het 2020-cohort van de Young Academy Groningen (Sonja Billerbeck, Julia Costa López, Marcos Guimaraes, Lisa Herzog, Casper van der Kooi, Lukas Linsi en Hanna van Loo), met hulp van podcastproducer Wim Brons. De geschiedenis van de RUG komt aan de orde, maar ook haar studenten en hoogleraren, de ondersteuningsstructuur binnen afdelingen en de wisselwerking tussen RUG en de buitenwereld en de stad Groningen. Zo maakt de podcast verschillende onderdelen van de universiteit zichtbaarder, binnen de RUG en daarbuiten. Luister naar deze gesprekken - met o.a. studieadviseurs en academische prijswinnaars, een pedel, een Nederlands kampioen 800m atletiek en de burgemeester van Groningen - die de menselijke kant van deze aloude instelling tot leven brengen!

De eerste afleveringen gaan de over de geschiedenis van de RUG, het leven van internationale studenten en over de ondersteuning van onderzoekers en studenten. Humans of RUG is te beluisteren vanaf 15 oktober, via de website en via de reguliere podcastkanalen.

Periode15-okt.-2021

Media-aandacht

3

Media-aandacht