Je kunt altijd herziening aanvragen, ook als je voor een strafbaar feit veroordeeld ben

Pers / media: !!Expert CommentPopular

Description

De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. De vraag is alleen: kan Gheiybe vanuit een onderduikadres in het buitenland überhaupt wel de strijd aangaan met Nederlandse justitie? Dat kan zeker, zegt Pim Geelhoed, docent strafprocesrecht bij de Rijksuniversiteit in Groningen. Hiervoor moet Gheiybe wel met nieuw en hard bewijs komen, een zogeheten ‘novum’, zo zegt Geelhoed in het AD.

Periode20-mrt-2019

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelJe kunt altijd herziening aanvragen, ook als je voor een strafbaar feit veroordeeld bent
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletAlgemeen Dagblad
  LandNetherlands
  Release datum20/03/2019
  BeschrijvingDe voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. De vraag is alleen: kan Gheiybe vanuit een onderduikadres in het buitenland überhaupt wel de strijd aangaan met Nederlandse justitie? Dat kan zeker, zegt Pim Geelhoed, docent strafprocesrecht bij de Rijksuniversiteit in Groningen. Hiervoor moet Gheiybe wel met nieuw en hard bewijs komen, een zogeheten ‘novum’, zo zegt Geelhoed in het AD.
  Producent / auteurSebastiaan Quekel
  URLhttps://www.ad.nl/binnenland/voortvluchtige-instagram-schutter-daagt-om-uit-en-wil-zaak-schietpartij-heropenen~a499b435/
  PersonenPim Geelhoed