KNMG verlaat World Medical Association, een stap met gevolgen

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

De KNMG is na een lidmaatschap 71 jaar uit de World Medical Association gestapt. Een stap met grote impact, zeggen deskundigen. De aanleiding voor het beëindigen van het lidmaatschap is de speech die de Israëlische arts Leonid Eidelman op 5 oktober 2018 hield bij zijn start als voorzitter van de WMA. In die speech had hij teksten van anderen gebruikt, zonder dat te vermelden. Brigit Toebes, hoogleraar gezondheidsrecht in internationaal perspectief aan de RUG, reageert verbaasd op het vertrek van de KNMG uit de WMA. ‘Zo’n invloedrijke organisatie als de WMA is ongelooflijk belangrijk. Artsen praten er op internationaal niveau met elkaar over ethische vraagstukken', zegt ze in Medisch Contact.

Periode16-jan-2019

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelKNMG verlaat World Medical Association, een stap met gevolgen
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletMedisch Contact
  Land/RegioNetherlands
  Release datum16/01/2019
  BeschrijvingDe KNMG is na een lidmaatschap 71 jaar uit de World Medical Association gestapt. Een stap met grote impact, zeggen deskundigen. De aanleiding voor het beëindigen van het lidmaatschap is de speech die de Israëlische arts Leonid Eidelman op 5 oktober 2018 hield bij zijn start als voorzitter van de WMA. In die speech had hij teksten van anderen gebruikt, zonder dat te vermelden. Brigit Toebes, hoogleraar gezondheidsrecht in internationaal perspectief aan de RUG, reageert verbaasd op het vertrek van de KNMG uit de WMA. ‘Zo’n invloedrijke organisatie als de WMA is ongelooflijk belangrijk. Artsen praten er op internationaal niveau met elkaar over ethische vraagstukken', zegt ze in Medisch Contact.
  Producent / auteurSimone Paauw
  URLhttps://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/knmg-verlaat-world-medical-association-een-stap-met-gevolgen.htm
  PersonenBrigit Toebes