Marker Wadden als voorbeeld van innovatief natuurherstel

Pers / media: OnderzoekProfessional

Description

De eerste vijf eilanden van Marker Wadden zijn ontwikkeld. Een geslaagd voorbeeld van een natuurherstelproject waarin zowel ecosysteemfuncties voor de mens als het verbeteren van de natuurwaarden goed uit de verf komen, stelt een team van onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en de Rijksuniversiteit Groningen samen met Natuurmonumenten. In hun publicatie in Ecological Solutions and Evidence beschrijven zij de ecologische achtergrond en de wetenschappelijke bevindingen van de eerste vier jaar van dit unieke en innovatieve project. Planten, vogels en vissen blijken het gebied direct in gebruik genomen te hebben.

Periode20-sep.-2021

Media-aandacht

2

Media-aandacht

 • TitelMarker Wadden: an example of innovative nature restoration
  Mate van erkenningInternational
  Media naam/outletRadboud University
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum20/09/2021
  BeschrijvingThe first five islands of the Marker Wadden have been developed. An example of a nature restoration project in which both the ecosystem services for humans and the ecological integrity of a natural area are improved, according to a team of researchers from Radboud University, the Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW) and the University of Groningen working in collaboration with the Dutch Society for Nature Conservation (Natuurmonumenten). In their publication in Ecological Solutions and Evidence, the team describes the ecological background and scientific findings of the first four years of this unique and innovative project. Plants, birds and fish quickly established in the new area.
  URLhttps://www.ru.nl/english/news-agenda/news/vm/iwwr/2021/marker-wadden-example-innovative-nature/
  PersonenHan Olff, Yvonne Kahlert
 • TitelMarker Wadden als voorbeeld van innovatief natuurherstel
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletRadboud Universiteit
  MediatypeWeb
  Land/RegioNetherlands
  Release datum20/09/2021
  BeschrijvingDe eerste vijf eilanden van Marker Wadden zijn ontwikkeld. Een geslaagd voorbeeld van een natuurherstelproject waarin zowel ecosysteemfuncties voor de mens als het verbeteren van de natuurwaarden goed uit de verf komen, stelt een team van onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en de Rijksuniversiteit Groningen samen met Natuurmonumenten. In hun publicatie in Ecological Solutions and Evidence beschrijven zij de ecologische achtergrond en de wetenschappelijke bevindingen van de eerste vier jaar van dit unieke en innovatieve project. Planten, vogels en vissen blijken het gebied direct in gebruik genomen te hebben.
  URLhttps://www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/vm/iwwr/2021/marker-wadden-voorbeeld-innovatief-natuurherstel/
  PersonenHan Olff, Yvonne Kahlert