Michel Vols en Laurent Jensma ontwikkelen website voor online advies bij burenoverlast

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

Wordt de herrie van je buren je te veel? Zijn de geuren uit het buurraampje niet meer te harden? Weet je niet wat je daartegen kunt doen? De RUG geeft gratis juridisch advies. Juristen van de RUG hebben een website opgezet waar iedereen die te maken heeft met overlast door buurtbewoners, gratis juridisch advies kan ontvangen. De site is ontwikkeld door hoogleraar openbare-orderecht Michel Volsen docent en onderzoeker IT-recht Laurent Jensma, zo meldt de UK.

Periode6-mei-2019

Mediabijdrages

3

Mediabijdrages

 • TitelWebsite overlastadvies is instrument waar maatschappij echt wat aan heeft
  Media naam/outletUK
  Land/RegioNetherlands
  Release datum06/05/2019
  BeschrijvingWordt de herrie van je buren je te veel? Zijn de geuren uit het buurraampje niet meer te harden? Weet je niet wat je daartegen kunt doen? De RUG geeft gratis juridisch advies. Juristen van de RUG hebben een website opgezet waar iedereen die te maken heeft met overlast door buurtbewoners, gratis juridisch advies kan ontvangen. De site is ontwikkeld door hoogleraar openbare-orderecht Michel Vols en docent en onderzoeker IT-recht Laurent Jensma, zo meldt de UK.
  Producent / auteurGIULIA FABRIZI
  URLhttps://www.ukrant.nl/wat-kun-je-doen-tegen-je-rottige-buren-rug-juristen-geven-gratis-raad/
  PersonenMichel Vols, Laurent Jensma
 • TitelKans op oplossing conflict is een soort postcodeloterij
  Media naam/outletDagblad van het Noorden
  Land/RegioNetherlands
  Release datum06/05/2019
  BeschrijvingAl jaren knetterende ruzie met de buren vanwege de harde muziek en lijkt er geen einde te komen aan het conflict? De Rijksuniversiteit Groningen geeft sinds maandag gratis juridisch advies op de website overlastadvies.nl. De website, die zeshonderd verschillende adviezen voor allerlei situaties bevat, is een initiatief van hoogleraar openbare-orderecht Michel Vols van de RUG. Hij ontwikkelde de website met onderzoeker IT-recht Laurent Jensma. Vols: ,,Er is dus een verschil in het advies dat je krijgt wanneer je een agressieve junk als buurman hebt of wanneer je sinds kort last hebt van te harde muziek’’, aldus Vols in het Dagblad van het Noorden.
  Producent / auteur Frank von Hebel Groningen
  URLhttps://www.dvhn.nl/groningen/Burenoverlast-neemt-toe-RUG-aan-de-slag-als-Rijdende-Rechter-24427697.html
  PersonenMichel Vols
 • TitelJe blijft anoniem als je een melding doet op website overlastadvies
  Media naam/outletRTV Noord
  Land/RegioNetherlands
  Release datum06/05/2019
  BeschrijvingDrijven jouw buren je soms tot waanzin, maar weet je niet wat je aan de overlast kan doen? Juristen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een website gemaakt, met adviezen. Hoogleraar openbare-orderecht Michel Vols is onder meer gespecialiseerd in burenruzies en krijgt geregeld de vraag of hij kan adviseren. 'Het is voor mij helaas niet mogelijk om al die individuele vragen te beantwoorden', zegt Vols op RTV Noord. Zo ontstond het idee voor de website. Als je daar een aantal kenmerken doorgeeft, rolt er een concreet juridisch advies uit. 'Het is echt geavanceerd en kwalitatief hoogstaand: er zijn meer dan 600 variaties mogelijk', stelt Laurent Jensma. Hij is docent IT-recht aan de RUG en werkte mee aan de site.
  URLhttps://www.rtvnoord.nl/nieuws/208101/Heb-je-last-van-je-buren-Er-is-een-website-die-je-kan-helpen
  PersonenMichel Vols, Laurent Jensma