NWA kent 1,8 miljoen toe aan consortium van prof. dr. Heinemann over de grenzen van celgroei

Pers / media: Activiteiten met een maatschappelijk belangPopular

Description

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) heeft EUR 1,8 miljoen toegekend aan het consortium dat wordt gecoördineerd door prof. dr. Matthias Heinemann van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Het interdisciplinaire consortium van chemici, biologen en natuurkundigen gaat de grenzen van de groei van cellen onderzoeken.

Deze kennis is belangrijk om tal van maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Nederlandse burgers worden betrokken door vernieuwende wetenschapscommunicatie, mede ontwikkeld door kunstenaars, media-designers en wetenschappers.

NWA-ORC

De 1,8 miljoen is toegekend vanuit de tweede ronde binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) van NWO: Research on Routes by Consortia (NWA-ORC). Binnen een NWA-ORC-consortium werkt een team aan interdisciplinair onderzoek. De gehele kennisketen, zowel publieke als private partijen, werkt nauw samen. Diverse andere consortia van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Faculty of Science and Engineering hebben een NWA-ORC gekregen.

Periode30-nov-2020

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelNWA kent 1,8 miljoen toe aan consortium van prof. dr. Heinemann over de grenzen van celgroei
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletNieuws - Faculty of Science and Engineering (Rijksuniversiteit Groningen
  MediatypeWeb
  LandNetherlands
  Release datum30/11/2020
  BeschrijvingDe Nationale Wetenschapsagenda (NWA) heeft EUR 1,8 miljoen toegekend aan het consortium dat wordt gecoördineerd door prof. dr. Matthias Heinemann van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Het interdisciplinaire consortium van chemici, biologen en natuurkundigen gaat de grenzen van de groei van cellen onderzoeken.

  Deze kennis is belangrijk om tal van maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Nederlandse burgers worden betrokken door vernieuwende wetenschapscommunicatie, mede ontwikkeld door kunstenaars, media-designers en wetenschappers.

  NWA-ORC
  De 1,8 miljoen is toegekend vanuit de tweede ronde binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) van NWO: Research on Routes by Consortia (NWA-ORC). Binnen een NWA-ORC-consortium werkt een team aan interdisciplinair onderzoek. De gehele kennisketen, zowel publieke als private partijen, werkt nauw samen. Diverse andere consortia van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Faculty of Science and Engineering hebben een NWA-ORC gekregen.
  Producent / auteurDaniek Gortmaker
  URLhttps://www.rug.nl/fse/news/nwa-grants-1-8-million-to-prof-heinemann-s-consortium-on-the-limits-of-cell-growth
  PersonenMatthias Heinemann