NWO verdeelt ruim tien miljoen euro voor ontwikkeling jong toptalent

Pers / media: Activiteiten met een maatschappelijk belangPopular

Description

University press release: http://myuniversity.rug.nl/infonet/medewerkers/actueel/archief2012/nieuwsberichten/nwo-subsidie-onderzoekscholen

NWO verdeelt ruim tien miljoen euro voor ontwikkeling jong toptalent

Dertien onderzoeksscholen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) elk 800.000 euro voor het opleiden van jonge onderzoekers. De onderzoeksscholen bieden ruimte aan beginnende talentvolle onderzoekers om hun eigen ideeën te ontwikkelen. Met de financiële impuls kunnen de scholen vier promovendi aanstellen. De financiering is onderdeel van het Graduate Programme van NWO en bevordert de ontwikkeling van de Nederlandse promovendi-opleidingen.

Twee onderzoekscholen van de RUG ontvangen elk 800.000 euro: Behavioural and Cognitive Neurosciences (BCN) en de Groningen Graduate School of Science / GBB: Synthetic Biology. Ook twee andere onderzoekscholen waarin de RUG participeert met andere universiteiten krijgen 800.000 euro: de Landelijke Onderzoekschool Taalkunde (samen met UvA, VU, RU en UvT) en de Netherlands Research School of Chemical Biology (samen met UL, RU, en TUE).

De andere onderzoekscholen die financiering ontvangen zijn:

- Bijvoet Centrum voor Biomoleculair Onderzoek - UU

- Debye Institute for Nanomaterials Science - UU

- Erasmus MC, Medical Genetics - EUR

- Gravitation and AstroParticle Physics Amsterdam (GRAPPA) - UvA

- Graduate School of Geosciences - UU

- Graduate School of Life Sciences: Infection and Immunity - UU

- Holland Research School on Molecular Chemistry (HRSMC) - VU, UvA, UL

- Nederlands Instituut voor Onderzoek naar Katalyse (NIOK) - UU, TUE, UL, UT

- Wageningen Institute of Animal Sciences (WIAS) - WUR

 

Graduate Schools richten zich op talentvolle studenten met interesse in een academische carrière. Zij kunnen tijdens hun masterstudie op de onderzoeksscholen kennis maken met het doen van wetenschappelijk onderzoek. De combinatie van onderwijs en onderzoek onder één dak heeft voor zowel studenten als voor de Graduate Schools voordelen. De promovendi krijgen meer keuzevrijheid bij de invulling van hun onderzoek en de keuze van de promotor. De Graduate Schools hebben het voordeel dat zij de meest talentvolle studenten kunnen aantrekken en daaruit de onderzoekers met de meeste potentie kunnen selecteren voor een promotieplaats.

 

 

Periode6-sep.-2012

Media-aandacht

1

Media-aandacht