Recordaantal drieteenstrandlopers op eiland Griend

Pers / media: OnderzoekPopular

Description

Op dit moment zitten er rond de 21.000 drieteenstrandlopers op Griend, het vogeleiland in de Waddenzee. De vogels verblijven vooral op de zandbanken die rondom het eiland zijn gecreëerd om te voorkomen dat Griend wegspoelt. Dat meldt Emma Pennings die op het eiland onderzoek doet met een team van het NIOZ.

Periode3-aug.-2017

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelRecordaantal drieteenstrandlopers op eiland Griend
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletBNNVARA - Vroege Vogels
  MediatypeRadio
  Land/RegioNetherlands
  Release datum03/08/2017
  BeschrijvingOp dit moment zitten er rond de 21.000 drieteenstrandlopers op Griend, het vogeleiland in de Waddenzee. De vogels verblijven vooral op de zandbanken die rondom het eiland zijn gecreëerd om te voorkomen dat Griend wegspoelt. Dat meldt Emma Pennings die op het eiland onderzoek doet met een team van het NIOZ.

  Griend is een onbewoond eiland tussen Harlingen en Terschelling. Door natuurlijke erosie 'loopt' het eiland langzaam door de Waddenzee. In de zomer van 2016 is er extra zand gestort door Natuurmonumenten om Griend te beschermen tegen erosie uit het westen, en het eiland te voeden zodat het aan de noord- en zuidkanten weer kan groeien.
  Recordaantal

  De zandbanken zijn een aantrekkelijke rustplaats voor de drienteenstrandlopers. Dit jaar zijn er 21.000 op en rond het eiland, een recordaantal van drieteenstrandlopers op een plek. Ongeveer 10% van de totale populatie drieteentjes bevindt zich nu op Griend.

  Bron: Team Piersma
  URLhttps://vroegevogels.vara.nl/nieuws/recordaantal-drieteenstrandlopers-op-eiland-griend
  PersonenEmma Penning