Rutte roept op: blijf ook zonder avondklok 's avonds thuis

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

De rechtelijke uitspraak om de avondklok per direct op te heffen houdt in hoger beroep geen stand. Dit verwacht hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik kan het me niet anders voorstellen”, reageert Brouwer. Hij noemt het een onverstandige en gedurfde uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag.

Periode16-feb-2021

Mediabijdrages

2

Mediabijdrages

 • TitelRutte roept op: blijf ook zonder avondklok 's avonds thuis
  Media naam/outletTrouw
  Land/RegioNetherlands
  Release datum16/02/2021
  BeschrijvingDe rechtelijke uitspraak om de avondklok per direct op te heffen houdt in hoger beroep geen stand. Dit verwacht hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik kan het me niet anders voorstellen”, reageert Brouwer. Hij noemt het een onverstandige en gedurfde uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag.
  URLhttps://www.trouw.nl/politiek/rutte-roept-op-blijf-ook-zonder-avondklok-s-avonds-thuis~ba436fab/
  PersonenJan Brouwer
 • Titel‘AVONDKLOK KAN IN NOODVERORDENING GEMEENTEN’
  Media naam/outletBinnenlands Bestuur
  Land/RegioNetherlands
  Release datum16/02/2021
  BeschrijvingHoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen verwacht dat de rechtelijke uitspraak om de avondklok per direct op te heffen in hoger beroep geen stand houdt. ‘Ik kan het me niet anders voorstellen.’ Voor het invoeren van de avondklok is gebruikgemaakt van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg).
  URLhttps://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/avondklok-kan-in-noodverordening-gemeenten.16098711.lynkx
  PersonenJan Brouwer