Theunis Piersma oer de lânbou: It is tiid foar ‘it echte boereferstân’

Pers / media: Activiteiten met een maatschappelijk belangPopular

Description

Wêr moat it hinne mei de lânbou yn ús lân? Theunis Piersma, Fryslâns ferneamdste natuerûndersiker, sprekt him út. As wittenskipper, mar fral ek as boarger. ,,Men hat dôf en blyn west.”

Theunis Piersma út Gaast is heechlearaar trekfûgelekology oan de Rijksuniversiteit Groningen en ûndersiker bij it Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hy is op sneon 9 novimber de haadsprekker fan de Fedde Schurerlêzing yn it Oranje Hotel yn Ljouwert. It tsjinlûd sil komme fan Pieter van der Valk, molkfeehâlder yn Ferwâlde en direksje-adviseur by AB Vakwerk.

De Fedde Schurerlêzing is in ynisjatyf fan de Ried fan de Fryske Beweging, yn gearwurking mei Tresoar, Historisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Courant. De kaarten foar de lêzing binne útferkocht.

Periode2-nov-2019 → 18-mrt-2020

Media-aandacht

2

Media-aandacht

 • TitelFriese boer zoekt verdienmodel voor ecologische diensten
  Mate van erkenningNational
  Media naam/outletNieuwe Oogst
  MediatypeWeb
  LandNetherlands
  Release datum18/03/2020
  BeschrijvingHoe kun je ecologische diensten verwaarden, zodat het een economische factor van je bedrijf wordt? Die vraag was het uitgangspunt van het studietraject dat melkveehouder Pieter van der Valk vorig jaar in het kader van de Nuffield Scholarships doorliep. Die zoektocht gaat door in de vorm van projecten op zijn bedrijf.
  Producent / auteurIda Hylkema
  URLhttps://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/03/18/friese-boer-zoekt-verdienmodel-voor-ecologische-diensten
  PersonenTheunis Piersma
 • TitelTheunis Piersma over de landbouw: Het is tijd voor 'het echte boerenverstand'
  Mate van erkenningRegional
  Media naam/outletLeeuwarder Courant
  MediatypeWeb
  LandNetherlands
  Release datum02/11/2019
  BeschrijvingWelke kant moet het op met de landbouw in ons land? Theunis Piersma, Frieslands beroemdste natuuronderzoeker, spreekt zich uit. Als wetenschapper, maar vooral ook als burger. ,,Men is doof en blind geweest.’’

  Theunis Piersma uit Gaast is hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeker bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is op 9 november de hoofdspreker tijdens de Fedde Schurerlezing in het Oranje Hotel in Leeuwarden Het tegengeluid zal komen van Pieter van der Valk, melkveehouder in Ferwoude en directie-assistent bij AB Vakwerk.

  De Fedde Schurerlezing is een initiatief van de Ried fan de Fryske Beweging, in samenwerking met Tresoar, Historisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Courant. De kaarten voor de lezing zijn uitverkocht.
  Producent / auteurCor de Boer
  URLhttps://www.lc.nl/friesland/Theunis-Piersma-over-de-landbouw-Het-is-tijd-voor-het-echte-boerenverstand-24979378.html
  PersonenTheunis Piersma