Tientallen of duizenden jaren oud, zo bepaal je de leeftijd van botten

Pers / media: Expert CommentProfessional

Description

Beschrijving van de procedure die het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) hanteert om wanneer er menselijk botmateriaal wordt gevonden te achterhalen wanneer de betreffende persoon is overleden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van koolstof-14 datering dat wordt uitgevoerd door het Centrum voor Isotopen Onderzoek (CIO) van de RUG. Sanne Palstra van het CIO legt uit hoe deze koolstof-14 datering in zijn werk gaat voor botmateriaal.

Periode20-mei-2021

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelTientallen of duizenden jaren oud: zo bepaal je de leeftijd van botten
  Media naam/outlet@NFI (online magazine van NFI)
  MediatypeOther
  Land/RegioNetherlands
  Release datum20/05/2021
  BeschrijvingBeschrijving van de procedure die het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) hanteert om wanneer er menselijk botmateriaal wordt gevonden te achterhalen wanneer de betreffende persoon is overleden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van koolstof-14 datering dat wordt uitgevoerd door het Centrum voor Isotopen Onderzoek (CIO) van de RUG. Sanne Palstra van het CIO legt uit hoe deze koolstof-14 datering in zijn werk gaat voor botmateriaal.
  Producent / auteurChristel van der Meer
  URLhttps://magazines.forensischinstituut.nl/atnfi/2021/36/tientallen-of-duizenden-jaren-oud-zo-bepaal-je-de-leeftijd-van-botten
  PersonenSanne Palstra