VIRUSWAARHEID WRAAKT HOF DEN HAAG IN AVONDKLOKPROCES

Pers / media: !!Expert CommentPopular

Description

Adriaan Wierenga, noodrechtspecialist van de Rijksuniversiteit Groningen, legt uit op welke manier het kabinet haar zin kan krijgen. 'Er zijn drie smaken: Of het gerechtshof zegt in het spoedappèl dat de schorsing van de avondklok gehandhaafd blijft, of die is er niet mee eens, dan geldt de avondklok wel weer. Optie drie, die mij het meest waarschijnlijk lijkt, is dat het gerechtshof zegt dat de uitspraak van de rechter geschorst wordt. 

Periode16-feb-2021

Mediabijdrages

2

Mediabijdrages

 • TitelVIRUSWAARHEID WRAAKT HOF DEN HAAG IN AVONDKLOKPROCES
  Media naam/outletBNR Nieuwsradio
  LandNetherlands
  Release datum16/02/2021
  BeschrijvingAdriaan Wierenga, noodrechtspecialist van de Rijksuniversiteit Groningen, legt uit op welke manier het kabinet haar zin kan krijgen. 'Er zijn drie smaken: Of het gerechtshof zegt in het spoedappèl dat de schorsing van de avondklok gehandhaafd blijft, of die is er niet mee eens, dan geldt de avondklok wel weer. Optie drie, die mij het meest waarschijnlijk lijkt, is dat het gerechtshof zegt dat de uitspraak van de rechter geschorst wordt.
  URLhttps://www.bnr.nl/nieuws/juridisch/10433182/viruswaarheid-wraakt-hof-den-haag-in-avondklokproces
  PersonenAdriaan Wierenga
 • Titel'Avondklokzaak Viruswaarheid is rechtsstaat in optima forma'
  Media naam/outletNOS.nl
  LandNetherlands
  Release datum16/02/2021
  BeschrijvingWat mensen er ook van vinden, juridisch heeft Viruswaarheid wel een punt, legt Adriaan Wierenga uit. Toen de avondklok van kracht werd in januari, betoogde de noodrechtspecialist aan de Rijksuniversiteit Groningen al dat de rechtsgrond om de maatregel in te voeren wankel was.
  Producent / auteurIvo Landman
  URLhttps://nos.nl/artikel/2369023-avondklokzaak-viruswaarheid-is-rechtsstaat-in-optima-forma.html
  PersonenAdriaan Wierenga