Waarom de buitengesloten ambassadeur van Myanmar in Londen niet hoeft te rekenen op hulp van de Britse regering

Pers / media: Expert CommentPopular

Description

De ambassadeur van Myanmar staat in Londen voor een potdichte deur van de ambassade. Hij mag er niet in, omdat hij opriep tot vrijlating van de afgezette leider, Aung San Suu Kyi. Politiek gezien kan het Verenigd Koninkrijk ook weinig voor hem doen. 

 "Tenzij de vice-ambassadeur hem weer naar binnenlaat is er voorlopig niet veel kans dat Kyaw Zwar Minn weer een voet in de ambassade zet", vertelt Marcel Brus, hoogleraar  internationaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Periode8-apr-2021

Mediabijdrages

1

Mediabijdrages

 • TitelWaarom de buitengesloten ambassadeur van Myanmar in Londen niet hoeft te rekenen op hulp van de Britse regering
  Media naam/outletEenvandaag
  LandNetherlands
  Release datum08/04/2021
  BeschrijvingDe ambassadeur van Myanmar staat in Londen voor een potdichte deur van de ambassade. Hij mag er niet in, omdat hij opriep tot vrijlating van de afgezette leider, Aung San Suu Kyi. Politiek gezien kan het Verenigd Koninkrijk ook weinig voor hem doen.

  "Tenzij de vice-ambassadeur hem weer naar binnenlaat is er voorlopig niet veel kans dat Kyaw Zwar Minn weer een voet in de ambassade zet", vertelt Marcel Brus, hoogleraar internationaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  Producent / auteurSophie van Gemert
  URLhttps://eenvandaag.avrotros.nl/item/waarom-de-buitengesloten-ambassadeur-van-myanmar-in-londen-niet-hoeft-te-rekenen-op-hulp-van-de-britse-regering/
  PersonenMarcel Brus