Brain dead donor graft deterioration and attenuation with N-octanoyl dopamine preconditioning: Emphasis on lung and kidney grafts

Christina Maximilia Valentina Hottenrott

  Onderzoeksoutput: Thesis fully internal (DIV)

  2340 Downloads (Pure)

  Samenvatting

  Het succes van transplantatie wordt beperkt door de beschikbaarheid van donororganen en de overleving van het transplantaat, wat afhangt van de immuun activatie in de hersenendode donor.
  In het eerste deel van deze thesis wordt het heilzame effect van de preconditionering door N-octanoyl dopamine (NOD) in transplantatie geassocieerde processen duidelijk gemaakt. Het tweede deel beschrijft het effect van ventilatie en etiologie van hersendood op de donorlong en nier.
  Allereerst, NOD preconditionering in een model voor acuut nierfalen, resulteert in een verbeterde nierfunctie en een verbeterd herstel in vergelijking met de zoutoplossing behandeling. NOD voorkomt cel beschadiging in cardiomyocyten die koud bewaard zijn, en resulteert in een sneller metabolisch herstel en betereoverleving enfunctionaliteit van de cellen na opwarmen. Bovendien beperkt NOD de immuunrespons in endotheel cellen en de adhesie van pro-inflammatoire cellen.
  Vervolgens, een long beschermende ventilatie strategie zorgt voor een verbeterde overleving in vergelijking tot traditionele ventilatie strategie├źn. Traditionele ventilatie veroorzaakt meer longbeschadiging en inflammatie in hersendode donoren dan in niet hersendode donoren. Ten derde, verschillen in etiologie van hersendode donoren veroorzaken geen verschillen in de inflammatie in de longen. Snelle hersendood inductie resulteerde in verhoogde longbeschadiging. Terwijl langzame inductie leidde tot een verslechtering van de nierfunctie en tot een verhoging van de inflammatie en oxidatieve stress in het parenchym. In de lever is geen functionele verandering gevonden, terwijl inflammatie en celdood wel verhoogd waren.
  Originele taal-2English
  KwalificatieDoctor of Philosophy
  Toekennende instantie
  • Rijksuniversiteit Groningen
  Begeleider(s)/adviseur
  • Leuvenink, Henri, Supervisor
  • Yard, Benito A., Supervisor, Externe Persoon
  • Mariani, Massimo, Supervisor
  • Erasmus, Michiel, Co-supervisor
  Datum van toekenning13-jan-2016
  Plaats van publicatie[Groningen]
  Uitgever
  Gedrukte ISBN's978-90-367-8589-1
  Elektronische ISBN's978-90-367-8588-4
  StatusPublished - 2016

  Citeer dit