Duyve-pottage Met Tamara de Zeeuw

Merit Hondelink, Amanda Brouwers

OnderzoeksoutputPopular

Samenvatting

Wat voor vlees eet jij? Bij ons thuis is en was het vaak koe, kip of varken. Minder vaak ligt er een hert, konijn, of zwijn op ons bord. En als we dan wel wild eten – tijdens de feestdagen bijvoorbeeld – blijft het beperkt tot konijn of hert. Blogger Tamara de Zeeuw daagde ons uit om een historisch gerecht te maken met wild; zo kwamen wij uit bij iets heel anders, namelijk de duif.

Duif – werd dat vroeger veel gegeten? Was het een delicatesse voor de hoge heren? Of juist een goedkope versie van de fazant of zwaan? Hoeveel duif wordt er nu nog gegeten – en waar worden die dan geschoten? In deze aflevering bespreken we al deze vragen en meer. Voor een antwoord op de laatste vraag brachten we een bezoek aan de Wilde Slager in Groningen.

Wij hadden allemaal nog nooit duif gegeten en waren vooral benieuwd naar de smaak. Samen met gastkok Tamara gingen we aan de slag, en het resultaat vind je hieronder. Zoals altijd krijg je van ons eerst het recept, de ingrediënten en alle stappen overzichtelijk op een rijtje. Een laatste voetnoot: omdat we de podcast opgenomen hebben buiten het seizoen voor duif – van oktober tot januari, en in de zomer als er overlast is – hebben wij genoegen moeten nemen met een tamme duif van de poelier. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke van de twee voor jou handig is.
Vertaalde titel van de bijdragePidgeon stew: With Tamara de Zeeuw
Originele taal-2Dutch
Mijlpalentype toekennenonline podcast
Outputmediapodgront
StatusPublished - feb.-2018

Citeer dit