Managing purchases and returns for retailers

Onderzoeksoutput

2233 Downloads (Pure)

Samenvatting

Dit proefschrift onderzoekt oorzaken voor het kopen en terugsturen van producten. Voor winkels zijn zowel aankopen als retouren van belang voor het generen van winst.
In het tweede hoofdstuk worden twee nieuwe instrumenten onderzocht die als doel hebben de aankopen te stimuleren. Het eerste onderzochte instrument is een spaaractie waarbij klanten per iedere 15 euro aan bestedingen een premium ontvangt. Het tweede onderzochte instrument is een extra premium die klanten ontvangen bij de aankoop van een specifiek product. Het derde hoofdstuk is een overzichtsstudie naar wat er op dit moment bekend is over de oorzaken en gevolgen van het terugsturen van aankopen. Het vierde hoofdstuk bestudeert het zoekgedrag van de klant op de website en hoe dit gerelateerd is aan de aankoop- en de terugstuurkans. In het vijfde hoofdstuk wordt het effect van online consumentenreviews op de aankoop- en terugstuurkans onderzocht.
Dit proefschrift leidt tot nieuwe inzichten in de relatie tussen winkel en klant wat door winkels gebruikt kan worden voor het genereren van extra klantwaarde en winst. Dit proefschrift reikt meerdere instrumenten aan voor het beïnvloeden van de aankoopkans en de terugstuurkans en laat zien dat het effect van marketinginstrumenten verder gaat dan de aankoop. Het is dus belangrijk om niet alleen effecten op aankoopkans te onderzoeken maar ook te kijken naar het effect op de terugstuurkans omdat dit zo belangrijk is voor de winstgevendheid van winkels.
Originele taal-2English
KwalificatieDoctor of Philosophy
Toekennende instantie
  • Rijksuniversiteit Groningen
Begeleider(s)/adviseur
  • Bijmolt, Tammo, Supervisor
  • Gensler, Sonja, Co-supervisor
Datum van toekenning26-jan.-2017
Plaats van publicatie[Groningen]
Uitgever
Gedrukte ISBN's978-90-267-9366-7
Elektronische ISBN's978-90-367-9365-0
StatusPublished - 2017

Citeer dit