Organic Semiconductors for Next Generation Organic Photovoltaics

Solmaz Torabi

Onderzoeksoutput

868 Downloads (Pure)

Samenvatting

Zonne-energie is een noodzakelijk onderdeel van de beweging richting duurzame energie. Het grootste gedeelte van elektriciteit opgewekt door zonne-energie wordt geleverd door fotovoltaïsche (PV) faciliteiten. Echter, het totale aandeel van PV in het globale elektriciteitsopwekking is nog steeds erg klein. Een vermindering van de module kosten en de totale kosten van installatie zou PV kunnen helpen om zijn aandeel onder de duurzame energiebronnen te verhogen. Voor dit doel is de dunne-laag technologie zeer waarschijnlijk een geschikte kandidaat.
Organische fotovoltaïca (OPV) is één van de opkomende dunne-laag technologieën die materialen gebruikt die niet schaars zijn, en is veelbelovend voor het terugdringen van de kosten van PV vanwege hun flexibiliteit en het lichte gewicht van de materialen. Echter, om een plek in de PV markt veilig te stellen moeten organische zonnecellen eerst hun huidige beperkingen zien te overwinnen wat betreft zowel de efficiëntie (PCE) waarmee het licht omzet naar elektriciteit, als de stabiliteit en produceerbaarheid.
Door een strategie te onderzoeken om de permittiviteit van organische halfgeleiders te verhogen, door de betrouwbaarheid van de meetmethodes van de permittiviteit te bestuderen, en door de optimalisatieroutes voor de morfologie van efficiënte zonnecellen te vergelijken, geeft dit proefschrift een complete routebeschrijving van het ontwerpen van materialen tot aan de uiteindelijke implementatie.
Originele taal-2English
KwalificatieDoctor of Philosophy
Toekennende instantie
  • Rijksuniversiteit Groningen
Begeleider(s)/adviseur
  • Koster, Jan Anton, Supervisor
  • Loi, Maria, Supervisor
  • Hummelen, Kees, Supervisor
Datum van toekenning26-jan-2018
Plaats van publicatie[Groningen]
Uitgever
Gedrukte ISBN's978-94-034-0399-1
Elektronische ISBN's978-94-034-0398-4
StatusPublished - 2018

Citeer dit