Russische grammatica

Peter Houtzagers (Redacteur)

  OnderzoeksoutputAcademicpeer review

  2 Downloads (Pure)

  Samenvatting

  Dit boek is het meest uitgebreide Nederlandstalige naslagwerk over de Russische grammatica. Het is niet in de eerste plaats bedoeld voor beginners, maar voor gebruikers die een behoorlijke basiskennis van het Russisch hebben. Men kan hierbij denken aan gevorderde studenten of cursisten.
  Ook is het boek geschreven voor gebruikers met een meer dan oppervlakkige belangstelling voor het Russisch. De onderwerpen worden diepgaand behandeld en veel aandacht wordt besteed aan het leggen van verbanden die de gebruiker helpen om de taal te zien als een samenhangend geheel en niet als een verzameling van losse feiten.
  Het boek is in principe ingedeeld zoals men van dit genre (niet-Russischtalige grammatica’s van het Russisch) verwacht: eerst een hoofdstuk over schrift en uitspraak, dan de vormleer, uitgesplitst per woordsoort, en de hoofdstukken die betrekking hebben op betekenis, gebruik en zinsbouw.
  Het Russische werkwoord is alom berucht om zijn complexiteit, zowel qua vorm als qua betekenis en gebruik. Deze grammatica bevat, na de vormleer van het werkwoord, aparte hoofdstukken over betekenis en gebruik van de verschillende vormen.
  De auteurs en de redacteur zijn of waren allemaal betrokken bij het universitaire onderwijs Russisch in Nederland, België of Rusland.
  Vertaalde titel van de bijdrageRussian grammar
  Originele taal-2Dutch
  Plaats van productieGroningen
  UitgeverijUniversity of Groningen Press
  Aantal pagina's817
  ISBN van elektronische versie9789403430294
  ISBN van geprinte versie9789403430300
  DOI's
  StatusPublished - 2024

  Keywords

  • Russisch
  • Talen
  • Grammatica

  Citeer dit